NASZE PROJEKTY

Nabierz wiatru w żagle!

I Warsztaty Dla Przedsiębiorców. Dwoje doświadczonych menadżerów podzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem z uczestnikami nt cech przedsiębiorców, zarządzania sobą, wartości marki jaką jesteś Ty sam!

Więcej Nabierz wiatru w żagle!

WIELKANOC 2016

Święta Wielkanocne bardzo mocno wpisane są w polską tradycję narodową. Bez względu na wyznanie, polskie rodziny gromadzą się razem przy stole, aby być razem. Fundacja Nowy Dom razem ze Słowiańską Misją w Europie zorganizowały Wielkanocne spotkanie dla Ukraińców oraz wszystkich mówiących po rosyjsku.

Więcej WIELKANOC 2016

Wigilia Bożego Narodzenia 2015

Wigilia Świąt Bożego Narodzenia w polskiej tradycji jest wyjątkowym rodzinnym świętem. Nasza Fundacja dostrzegła samotność obcokrajowców w naszym mieście. Aby nikt nie był sam, zorganizowaliśmy spotkanie wigilijne dla wszystkich posługujących się jęz. rosyjskim.

Więcej Wigilia Bożego Narodzenia 2015

Pomoc dla Izaaka i Nastii

Podczas pobytu we Lwowie we wrześniu 2015r. Przewodniczący Rady Fundacji spotkał Svetlanę Samarską. Kobieta pełna wewnętrznego pokoju i radości, ale i ogromnej troski, szczególnie o swoje dzieci. Chcemy Ci opowiedzieć jej historię i prosić Ciebie o pomoc dla jej dzieci.

Więcej Pomoc dla Izaaka i Nastii

Praca czyli PPP

Jednym z najważniejszych zadań, które stawia przed sobą Fundacja to pomoc w znalezieniu pracy dla wszystkim imigrantów przybywających do Polski, szczególnie z krajów Partnerstwa Wschodniego.

Więcej Praca czyli PPP

Mówić po polsku – rozumieć po polsku

Rozpoczęliśmy przygotowania do wieczorowych kursów nauki języka polskiego dla obcokrajowców mówiących w języku rosyjskim.

Więcej Mówić po polsku – rozumieć po polsku

Centrum Partnerstwa Wschodniego

Nasz projekt mający na celu stworzenie ośrodka, wokół którego będą mogli gromadzić się imigranci z Ukrainy i innych państw Partnerstwa Wschodniego oraz osoby, które chcą pomóc w procesie ich integracji.

Więcej Centrum Partnerstwa Wschodniego